Buongiorno Göteborg!

Bar Italia är kaféet på Prinsgatan som skulle kunna få italienska storheter som Sophia Loren, Eros Ramazzotti, Roberto Benigni och Alessandro Del Piero att ta första bästa flyg till Göteborg för att få insupa den italienska atmosfären och det smakfulla italienska kaffet som bjuds här. Bland alla härliga ställen i Göteborg är Bar Italia ett av dem. Vi tog oss ett snack med den inspirerande och drivne Danielo.

När man kliver in på Bar Italia möts man av en riktigt härlig vibb. Starka färger, härligt tjöt, och ett grymt uttryck. Vad är inspirationen bakom Bar Italia?

Vi försöker att nå ut till människor som besökt Italien och inspireras av Italien. När de kommer till oss skall de känna igen sig och få en känsla av att vara i Italien trots att de är i Göteborg. Vår tv med vackra bilder från hela Italien är en fröjd för ögat.

Er uteservering är något riktigt speciellt. När ligger solen som bäst och vad rekommenderar du en gäst att njuta av på uteserveringen?

Det är en period på sommaren runt juni/juli som solen är på vår uteservering största delen av dagen. På morgonen har vi en underbar morgonsol efter ca: kl. 9. Sitter man ute på morgonen är en frukost det bästa alternativet. Om solen skiner och den varma brisen sveper över dig, kan du bara njuta av en alldeles speciell stund som du ägnar åt dig själv. För en kort stund kan du drömma dig bort och en känsla av total lycka infinner sig. På eftermiddagen kan man njuta av en glass och sitt favoritkaffe eller varför inte prova vår nya produkt, crema di caffè.

Något nytt som du jobbar på som folk bör känna till och hålla utkik efter?

Våra små goda pizzor som är förbakade i Italien med italienska råvaror, våra smörgåsar, vårt picknickpaket och vår Crema di caffè.

Har du någon fras eller ett uttryck som folk förknippar med dig? Kanske ett smeknamn?

CraZy DaD (stavas precis så)

CraZy DaD? Okej, vi får helt enkelt prata mer om det smeknamnet över en kaffe. Har du någon musik som folk inte får missa? Kanske någon låt du inte kan få nog av?

Pink Floyd, Tiziano Ferro, JJ Cale, Elisa, Bee Gees, Noemi och många många fler. Vår spellista är en blandning av italienskt och internationellt. Spellistan är offentlig på Spotify och heter “lista italiana bar italia“.

Ni hittar Bar Italia på Prinsgatan 7 mitt emot TomToms Burritos. Just nu får ni 2 för 1 på valfri kaffe när ni följer Bar Italia i Pinyata. Ta med en vän och njut av varsin kopp på deras uteservering. Eller varför inte köpa med det prisvärda picknickpaketet inför nästa sväng till slottskogen! Se mer och följ Bar Italia på Instagram och Facebook.