Mat och välmående

happy M kitchen är den unika livsstilsrestaurangen på Vasagatan där Natural Clean Food och människors välmående är i fokus. Ägaren Marie och hennes personal kan allt om god sund mat för kropp och själ. Vi tog vagnen bort till Vasa Viktoria, gled in på happy M kitchen och snackade lite med Marie.

Beskriv happy M kitchen med tre ord.

Mat Människa Miljö

Det är mitt första besök hos er. Du får beställa åt mig vad du vill. Vad får jag?

Jag hade gärna bjudit dig på allt! Men eftersom att vi precis har gjort några frukosterbjudanden så hade du fått en Happy Healthy Start extra Juicy – Där väljer man vår egna kallpressade juice eller smoothie, te eller kaffe, gröt, chiapudding eller soyghurt och så en smörgås. På det klarar du dig till middag! 

happy M kitchen är mer än bara en restaurang. Var fick du inspirationen från?

För det första har jag jobbat med mat, inspiration och restauranger i hela mitt yrkesverksamma liv. När jag kom hem till Sverige, efter ca 30år, blev jag glatt överraskad över hur mycket spännande restauranger och bra mat det finns här. Men jag saknade att kunna gå ut och äta vad man i England och USA kallar för Whole Food. Jag har egna erfarenheter av svår exem som barn och jag har gjort en resa både privat och i mitt yrke för att hitta en bra balans. En balans både på insida och utsida. Jag vill gärna dela med mig och och inspirera till andras välbefinnande.

 

För oss som känner dig är det normalt att du har många bollar i luften. Vad kan vi förväntas se framöver?

Vi jobbar för att vårat varumärke Happy M Daily skall finnas tillgängligt på fler ställen runt om i Sverige. Happy M Daily är den mat som vi säljer i lösvikt eller färdigpaketerat nere i vår Deli/Café på Vasagatan. Dessutom finns det just nu att köpa på Green Matmarknad i Malmö. Vi arbetar med livsstilsinspiration under Happy M Life och tillsammans med andra härliga inspiratörer börjar vi nu med Happy Run. Med Happy Run vill vi hjälpa människor att komma igång och röra sig tillsammans med andra. Sen har vi fler mat- och detoxprogram, cookingclasses med mera. Det kan man läsa mer om på vår hemsida.

Alltid trevligt att höra hur andra spenderar en go dag i Göteborg. Berätta om hur du skulle spendera en ledig dag när solen skiner.

Vad jag älskar med Göteborg är att det är så nära till naturen, trots att man är i en stad. Jag hade tagit med mig picknick ut till Delsjön eller ut till havet.

 

När vi ändå är inne på ämnet, vad tycker du är det bästa med Göteborg?

Förutom att det är en liten storstad och att det är nära till naturen så älskar jag folket. Det har varit så roligt att komma hit, alla har varit så välkomnande och hjälpsamma!

Kul att höra! Har du lyckats hitta något smultronställe?

Nu när våren kommer gillar jag att sätta mig på en uteservering i solen med en kopp kaffe och titta på folk och rörelse. Egentligen är hela stan mitt smultronställe!

Ni hittar mer information om Marie och happy M kitchen på deras hemsida. Ni kan dessutom följa dem i Pinyata för att ta del av unika erbjudanden.