Råvaror, hantverk & bannlyst margarin

När natten går mot dag är ugnarna redan varma på Pour Bon. Surdegsbröden som på franskt vis under en veckas tid bakats och kalljästs, färdiggräddas och tas ut rykande färska med en knaprig skorpa. Så startar dagen på Pour Bon, som sedan tar kunderna med på en resa med allt från frukost, lunch och kaffe till bakverk, vin och pinxos. Vi träffar Lena och Fanny som berättar mer om Pour Bon.

IMG_1897

Konceptet Pour Bon?

Mat kan göras på många sätt, på Pour Bon har vi noggrant valt ut råvaror från grunden som tillagas med kunskap, kärlek och traditionellt hantverk. Vi tar inga genvägar utan tror att de unika smakupplevelserna skapas genom råvaror som ges den tid och kunskap de behöver. Vi lagar och bakar allt på plats och vårt bageri och kök gör det möjligt att erbjuda kvalitet från morgon till kväll.

Sedan är catering och skräddarsydda events viktiga pusselbitar i vår verksamhet, där vi erbjuder hjälp med allt från ihopsättning av menyn till kockar och serveringspersonal på plats.

 

Hur började det?

När vi för 10 år sedan startade Pour Bon så var det ett genuint matintresse som låg till grund. Precis samma intresse som är hjärtat i verksamheten än idag. På den tiden var surdegsbröd och moderna bakverk inget man direkt sprang på här i Göteborg men här har båda delarna funnits med sedan starten.

Genom ett hårt arbete med bra råvaror, miljötänk, service, nytänkande och kundrelationer har vi byggt upp Pour Bon till vad det är idag. Från dag ett har margarin varit bannlyst här och så kommer det fortsätta vara.

Vad skall man inte missa här?

Man skall inte missa något här haha. Nej, men för att välja något så här direkt skulle vi säga bröden och bakverken. Allt det arbete som lagts ner tillsammans med ingredienserna följer verkligen med i smakupplevelsen.

Sen så har vi precis startat upp vår Afternoon Tea igen som vi kommer köra på torsdagar och fredagar från kl 15. Då finns det mycket gott att välja mellan. Allt avnjuts i en skön atmosfär med antingen kaffe, en rykande kopp te eller ett glas vin. Vad passar bättre nu när hösten tränger sig på?

IMG_1890