Kvalitét, kunskap, och såklart kaffe

I ett land där kaffebryggaren haft sin självklara plats i varje hem har mycket hänt under 2000-talet. Espressomaskinen har tagit plats på caféer och i många hushåll, bönblandningarna har blivit fler och medvetenheten kring vår älskade dryck har ökat hos både gamla som unga. Vid Odinsplatsen i Göteborg ligger Kaffepåsen som har kunskapen, kvalitén och utbudet kring allt som har med kaffe att göra.

En sen augustidag då hösten börjar göra sig påmind träffar vi Linn som drivit Kaffepåsen sedan 9 år tillbaks. Rondellen vid Odinsplatsen har fått sig en rejäl ansiktslyftning och parken mitt i har snabbt blivit en naturlig mötesplats i området. Ett knappt stenkast bort ligger Kaffepåsen där vi slår oss ner. Ena delen är butik för maskiner och produkter, den andra cafédel.

kaffepasen_interor

Vad är kaffepåsen?

Här ska man oavsett kaffeintresse kunna få den hjälp och de råd man behöver. Vi har ett brett utbud av kaffemaskiner och kaffesorter och vi är måna om att ge bästa möjliga service både för kunder som skall handla här och kunder som har handlat här. Här kan man serva sin kaffemaskin och vi har många reservdelar på plats. Har vi delarna inne och man kommer på morgonen så brukar maskinen kunna hämtas samma eftermiddag. För varför köpa en ny maskin när den gamla oftast kan lagas? Så har vi ju vår cafédel sedan i våras. Det har gett verksamheten en ytterligare dimension.

maskiner2

Vad ska man inte missa när man är här?

Vi har 3 egna kaffeblandningar som man kan välja mellan oavsett kaffe på menyn. Den första är min egna blandning med en syrlig ton. Den andra är en mer klassisk smak skapad efter våra kunders önskningar. Den tredje är ny och 100% eko. Möjligheten att välja mellan 3 typer av kaffeblandningar när man köper exempelvis en latte är vi stolta över. Det ger kunderna valmöjligheter efter eget tycke och smak.

flaskor

Hösten närmar sig, vad händer på Kaffepåsen då?

Vi är ganska spontana med events här. Jag tycker det är roligt att aktivera kunderna och hitta på saker som skiljer sig från mängden. För några veckor sedan körde vi en grej där våra kunder skulle sjunga en melodi för att få valfri kaffe för 15 kronor. Det var populärt. Sedan har vi cykel-tisdagar där alla cyklister får ett nedsatt pris på våran frukostbuffé. Nu i höst kommer vi köra mer roliga grejer. Det är inte helt bestämt vad det blir för något men en grej vi kommer köra i höst är Happy Hour på kaffe. Exakt när och hur är inte bestämt men förhoppningsvis blir det populärt. Varför skulle det inte funka med kaffe?

muffins